Back to top

Sabbath Bible Lessons

Поуке о Светом Духу

 <<    >> 
  Субота, 3. новембар 2018.

Дар прве суботе – литература за мисионска поља

У XXI веку, када су интернет, електронске књиге и други медији савремени начини за ширење јеванђеља, и даље постоји једна јединствено прилагодљива метода излагања коју ниједан други медиј не може да замени: штампана страница један је од најефектнијих начина да јеванђеље досегне чак и најудаљеније крајеве планете – без струје. Овим средством добра вест продире у бивше комунистичке, атеистичке и исламске земље и може се делити у комуникацији лицем у лице. Слушкиња Господња је рекла: „Нека публикације које садрже библијску истину буду расуте као лишће у јесен.“ – Ин Хеавенлy Плацес, 323. „Наше публикације треба издавати на многим језицима и на тај начин продирати свуда. Вест трећег анђела треба објављивати и помоћу књига и преко живих учитеља. Пробудите се и ви који верујете у истину за ово време. Сад је ваша дужност да приложите све што можете како бисте онима који су добро упућени у истину омогућили да је објаве и другима.“ – 9. Сведочанство, 59.

„Јављајте, хвалите и говорите: спаси, Господе, народ свој, остатак Израиљев.“ – Јеремија 31:7. Божји народ, остатак Израиљев, треба да објављује добре вести о спасењу. Док ми имамо велике залихе Библија, књига и летака за евангелизирање у многим земљама, широм света огроман је број оних који немају ову предност. Наша је дужност и част да подржавамо ширење литературе разним регијама у свету. Библија је преведена на многе језике и дијалекте, па ипак милионима људи нису доступне неопходне књиге као што су Пут Христу, Велика Борба и друге. Шта би се десило кад бисмо делили библијске лекције онима који су у потрази за садашњом истином?

Сетите се острва у Пацифику и афричких земаља где вест реформације још није допрла. Запамтимо обећање из Проповедника 11:1: „Баци хлеб свој поврх воде; јер ћеш га наћи после много времена.“ Морамо ширити Божју Реч пре него што буде прекасно. Можда не будемо одмах видели резултате, али неће проћи много времена пре него што постанемо сведоци велике жетве када позни дажд дође у пунини. Будимо мудри пристави који сакупљају благо на небу – а не на овој земљи.

Веома смо захвални на свему што су наша браћа, сестре и пријатеља широм света учинили у прошлости – али сада је потреба већа него икада раније. Будимо стога великодушни у овом делу!

Одсек за издаваштво при Генералној Конференцији

 <<    >>