Back to top

Sabbath Bible Lessons

Pouke iz života Jakova

 <<    >> 
  Subota, 4. srpnja 2020.

Dar prve subote za projekt Srednjoameričke sjeverne misije

Srednja Amerika je planinska regija s vlažnim obalnim dolinama te je stanište 7% svjetske bioraznolikosti. Područje je poznato po tropskim kišnim šumama i komercijalnim plantažama koje eksportiraju proizvode poput banana, dinja, šećerne trske, riže, kave i povrća.

Božjom milošću je djelo RPASD-a došlo u sjeverni dio Srednje Amerike te stiglo u Gvatemalu (trenutna populacija gotovo 17 milijuna stanovnika) 1960-tih godina, a u Salvador (preko 6,3 milijuna stanovnika) 1970-tih. Obje države koriste španjolski kao službeni jezik, a osnovna vjeroispovijest je rimokatolička. Belize, s populacijom od gotovo

375.000 (gdje je katolicizam osnovna religija, a većina stanovništva govori engleski jezik) dosegnut je 1992. godine.

Ove tri države organizirane su kao misionska polja Generalne konferencije sve do 1997. kad je formirana Srednjoamerička unija, također uključujući Panamu, Kostariku, Nikaragvu i Honduras. Za vrijeme zasjedanja delegata Srednje Amerike u listopadu 2015. godine, donesena je odluka da se decentralizira djelo u tom području što je otvorilo put organizaciji Unije Hondurasa te dva misionska polja: Srednjoameričke sjeverne misije koja uključuje Gvatemalu, Salvador i Belize, te Srednjoameričke južne misije, koja uključuje Kostariku, Panamu i Nikaragvu.

U Srednjoameričkoj sjevernoj misiji bilo smo blagoslovljeni donacijom zemljišta površine 1.017 kvadratnih metara na kojem želimo razviti prilično ambiciozan projekt – zgradu našeg sjedišta i administrativnih ureda, misionsku školu, te dvoranu za okupljanje, sve uz pomoć našeg nebeskog Oca i na Njegovu slavu.

Stoga pozivamo svu dragu braću širom svijeta da nas velikodušno podrže na dan skupljanja dara prve subote za Srednjoameričku sjevernu misiju, kako bi ovaj građevinski projekt došao do ostvarenja. Zahvaljujemo svima na vrijednoj podršci, uz molitve da Bog obilno blagoslovi svakog darodavca.

Vaša braća iz Srednjoameričke sjeverne misije

 <<    >>