Back to top

Sabbath Bible Lessons

“Zie, Ik kom spoedig”

 <<    >> 
  Sabbat, 2 september 2017

Eerste Sabbatgaven voor het hoofdkantoor van de Fiji Zending

De Republiek Fiji is een groep van vulkanische eilanden in de Stille Oceaan, ongeveer 4.450 km ten zuidwesten van Honolulu en 1.770 km ten noorden van Nieuw-Zeeland. Van de 332 eilanden, die de archipel vormen, zijn er ongeveer 106 permanent bewoond. Fiji heeft een tropisch klimaat, zandstranden, weelderige vegetatie, een overvloed aan vruchten, groenten en wortelgewassen. Fiji ‘s geschatte bevolking is 903.207, die bestaat uit inheemse Fijiërs (Itaukei), hoofdzakelijk Melanesische met een Polynesische vermenging 56,8%, de Indo-Fijiërs 45%, en andere rassen 7%. De voertaal is Engels. Fijian en Hindi worden gesproken door de meerderheid. In het verleden werd Fiji bekend om kannibalisme, op grote schaal beoefend door vooraanstaande inheemse leiders als een symbool van superioriteit. Het begin van de christelijke jaartelling in Fiji werd gekenmerkt door de komst van de Wesleyaanse zendelingen, die in 1835 kwamen. De snelle verspreiding van het evangelie roeide de kwaadaardige praktijken volledig uit van zowel het kannibalisme als hekserij. Tegenwoordig zijn de meesten van onze bevolking christelijk, met 45% protestanten, 27,9% Hindoe, 10,4% andere christenen, 9,1% rooms-katholieken, 6,3% Islam, 0,3% Sikh, en 0,8% zonder godsdienst.

De Reformatie boodschap bereikte onze kusten in 1974, toen zendelingen vier zielen bezochten en doopten. In 1997 werd het werk weer opgericht en 30 zielen werden gedoopt. De groei is voortgezet. Hoewel arm in wereldse zaken zijn de gelovigen hier opgewekt om het evangelie te verspreiden en nieuwe belangstellenden te bereiken in de hooglanden, steden en op de afgelegen eilanden.

Wij hebben eigen grond van ongeveer 1.000 m2 verworven in 2015 en er een kleine zaal gebouwd, waar nu de erediensten worden gehouden. Gezien ons groeiend aantal leden is er nu hard nodig een huis van aanbidding, kantoorruimte voor ons hoofdkantoor en voor de verspreiding van literatuur. Wij bidden ernstig, dat de Heer uw hart mag raken en antwoorden op de behoeften hier in Fiji. Zegeningen zullen zeker komen, als u royaal geeft, zodat een hoofdkantoor hier zal staan als een gedenkteken om God te verheerlijken. ‘Geeft, en u zal gegeven worden; een goede, neergedrukte en geschudde en overlopende maat zal men in uw schoot geven. Want met dezelfde maat, waarmee gij meet, zal u wedergemeten worden’ (Lukas 6:38). Wij danken u allen bij voorbaat voor uw vrijgevigheid.

Uw broeders en zusters van de Fiji Zending

 <<    >>