Back to top

Sabbath Bible Lessons

“Zie, Ik kom spoedig”

 <<    >> 
  Sabbat, 1 juli 2017

Eerste SABBATGAVEN voor een kapel in Washington, D. C, USA

Geliefde broeders, zusters en vrienden over de hele wereld:

Als mensen, die zich voorbereiden op de wederkomst van Jezus, zijn wij dank verschuldigd aan onze voorvaderen, die onder de voorzienigheid van God een land stichtten, dat de vrijheid van godsdienst voor iedereen biedt. De Verenigde Staten van Amerika is het derde meest bevolkte land ter wereld met 324.227.000 inwoners. De hoofdstad van het land is gevestigd in Washington, District van Columbia, en is verbonden met de staten Virginia en Maryland door een 64 mijl lange rijweg. De thuisbasis omvat ongeveer 650.000 inwoners, met inbegrip van de nationale overheidsfunctionarissen, buitenlandse diplomaten en hun gezinnen en een wekelijkse bevolking van meer dan een miljoen forensen uit de buitenwijken van Virginia en Maryland, zo is Washington, DC de 24ste meest dichtbevolkte stad in de Verenigde Staten en de 7e grootste stedelijk stadsgebied. Deze grote stad met haar economische, politieke en culturele handel is vruchtbare grond voor de verspreiding van het evangelie.

Het werk van de reformatie begon in het gebied van Washington, DC in de laatste jaren van 1970 met slechts een handvol leden. In 1980 werd een klein huis gekocht in Temple Hills, Maryland (een voorstad van het District) en aangepast als een kerk. Deze kleine kapel heeft gediend als een lichtbaken in dit grote gebied. Veel broeders en zusters zijn gekomen door middel van Temple Hills en hielpen het dienstwerk op te bouwen in dit gebied. De kapel, die vele jaren gebruikt is en plaats biedt aan ongeveer 30 mensen, is te klein geworden voor ons om daar te aanbidden. Met een groeiend aantal leden en het regelmatig bijwonen van de bezoekers hebben wij een groter gebouw nodig. Na veel gebed en vasten werd besloten om een grotere faciliteit te verwerven, strategisch gelegen in deze metropool stad, om beter te voldoen aan de opdracht van onze Heer: ‘Gaat dan heen, onderwijst al de volken’ (Matthéüs 28:19). De evangelieverkondiging moet verspreid worden naar iedere natie, geslacht, taal en volk en zielen winnen voor de Heer.

Wij roepen alle studenten van de Sabbat School op om ons te helpen met dit project in het verhogen van een nieuw baken van licht in de hoofdstad van de Verenigde Staten. Moge God u rijkelijk belonen, als u royaal doneert voor Zijn zaak. Wij danken u bij voorbaat voor uw gulle bijdrage aan dit waardevolle plan.

Uw broeders en zusters van Temple Hills

 <<    >>