Back to top

Sabbath Bible Lessons

“Zie, Ik kom spoedig”

 <<    >> 
  Sabbat, 5 augustus 2017

Eerste SABBATGAVEN voor Zendingsscholen en Onderwijs Projecten

“Elk menselijk wezen, geschapen naar Gods beeld, is begiftigd met een kracht, verwant aan die van de Schepper, persoonlijkheid, met vermogen om te denken en te handelen. De mensen, in wie deze kracht is ontwikkeld, zijn de mannen, die verantwoordelijkheid dragen, die aan het hoofd staan van een onderneming en van wie invloed uitgaat. Het is het werk van de ware opvoeding dit vermogen te ontwikkelen, de jeugd op te leiden, dat ze hun denkvermogen gebruiken en niet slechts de gedachten van andere mensen weergeven…

In plaats van geschoolde zwakkelingen zullen de onderwijsinstellingen dan mensen uitzenden, begaafd om te denken en te handelen, mensen die de omstandigheden beheersen en niet erdoor beheerst worden, mensen met een ruime blik, helder van gedachte en met de moed van hun overtuiging.” –Karaktervorming, blz. 17-18.

Het doel van de onderwijs Afdeling is om de vestiging van dergelijke instellingen te ondersteunen. Scholen voor algemeen onderwijs en Zendingsscholen zijn nu meer nodig dan ooit voor de opleiding van onze kinderen. Meer dan een eeuw geleden schreef de boodschapper van de Heer: “Er kan veel meer gedaan worden om de kinderen van hen, die momenteel de stad niet kunnen verlaten, te redden en op te voeden. Dit is een zaak, die het waard is om er ons best voor te doen. Kerkscholen moeten opgericht worden voor de kinderen in de steden en in verband met deze scholen moeten voorzieningen worden getroffen voor het instellen van hogere studierichtingen, waar vraag naar is.” –Hoe Leid Ik Mijn Kind, blz. 363.

“Waar er enkele Sabbatvierders wonen, moeten de ouders gezamenlijk voorzien in een plaats voor een dagschool, waar hun kinderen en jeugd onderwezen zouden kunnen worden. Zij zouden een christelijke leraar moeten aanstellen, die als toegewijde zendeling de kinderen op zo’n wijze zou leren, die hen ertoe leidt zendeling te worden…

Als ouders zich het belang realiseren van deze kleine opvoedingscentra, in samenwerking de arbeid verrichten, die God gedaan wenst te zien, zullen de plannen van de vijand voor onze kinderen verijdeld worden.” –Hoe Leid Ik Mijn Kind, blz. 364.

Wij doen deze Sabbat een beroep op u om royaal te geven om dit werk in al onze gemeenten in heel de wereld te ondersteunen.

Uw broeders van de Onderwijs Afdeling van de Generale Conferentie

 <<    >>