Back to top

Sabbath Bible Lessons

Ware Reformatie

 <<    >> 
  SABBAT, 5 MAART 2016

Eerste Sabbatgaven voor een school in Colombia

“Het is van het grootste belang, dat kerkscholen worden opgericht, waarheen de kinderen kunnen worden gezonden, die nog steeds onder de hoede staan van hun moeders en die de gelegenheid hebben om de lessen van hulpvaardigheid naar Gods voornemen thuis te beoefenen… Er kan veel meer gedaan worden om de kinderen van hen, die momenteel de stad niet kunnen verlaten, te redden en op te voeden. Dit is een zaak, die het waard is om er ons best voor te doen.” –Hoe Leid Ik Mijn Kind, blz. 363.

De opdracht, die Jezus Christus gaf aan de mensheid in zijn hart, omvat ook het werk van onderwijzen. Dit werk moet met succes worden uitgevoerd door iedere ziel, die Christus als persoonlijke Verlosser heeft aanvaard. Hier in Colombia, weten wij uit ervaring, dat één van de beste manieren om het evangelie te zaaien is door het opleiden van kinderen en jongeren in onze eigen instellingen, die de op Gods Woord gebaseerde evangeliebeginselen onderwijzen.

Elf jaar geleden begonnen wij een school, die onze kinderen beschermde en deze beginselen leerde, die deel uitmaken van ons geloof. God zegende het werk enorm, en anderen buiten onze gemeente toonden belangstelling door hun kinderen naar onze instelling te sturen. In antwoord op deze belangstelling, deden wij de oproep aan alle kinderen, die deel wilden hebben aan ons onderwijsproject, om zich in te schrijven voor onze lessen. Als gevolg hebben velen van deze vroegere studenten hun verbond met de Heer verzegeld door de doop.

Op dit moment is het niet gemakkelijk onze instellingen te onderhouden. Hoewel wij goedgekeurd zijn door het Ministerie van Onderwijs, hebben wij niet de juiste infrastructuur voor de harmonieuze ontwikkeling van het project. Wij moeten nu onze eigen faciliteiten bouwen. Wij geloven, dat het opleiden om te verlossen een investering is, die de moeite waard is, omdat als wij onze kinderen en jongeren zouden blootstellen aan openbare scholen, waar zij niet het juiste onderwijs ontvangen, dit hun geestelijke en morele ontwikkeling schaadt.

Daarom doen wij een beroep op uw vrijgevigheid en vragen, of u vrij van uw middelen geeft voor dit zeer belangrijke werk van onderwijs. Het is ons gebed, dat Gods zegeningen worden uitgestort over iedere vrijgevige ziel, die ons wil helpen dit doel te bereiken: “Onderwijzen tot Verlossing”.

Uw broeders en zusters uit Colombia

 <<    >>