Back to top

Sabbath Bible Lessons

Ware Reformatie

 <<    >> 
  SABBAT, 2 JANUARI 2016

EERSTE SABBATGAVEN voor een kerk in Ghana

Ghana is een land in West-Afrika, begrensd door Burkina Faso in het noorden, Togo in het oosten en Ivoorkust in het westen. Met een bevolking van bijna 27 miljoen zijn de belangrijkste godsdiensten Islam (18%) en Christelijke (70%), de laatste verdeeld in Pinkstergemeente, protestanten en rooms-katholieken en diverse andere christelijke groepen. De Reformatieboodschap kwam in de jaren 1990 naar Ghana. Het werk begon in de hoofdstad Accra en van daar uit is het uitgebreid naar andere plaatsen in het land. De godsdienstvrijheid, die het land biedt, vergemakkelijkt aanzienlijk de vooruitgang van onze boodschap. Wij danken God, dat onze kerkelijke organisatie officieel is geregistreerd en erkend door de overheid.

Maar, ondanks de vooruitgang van het werk en de vrijheid om het evangelie te prediken hebben onze leden hier geen huis van aanbidding, dat wij ons eigendom kunnen noemen. In Accra houden onze broeders en zusters hun Sabbatbijeenkomst onder een boom, die voorzienigheid is gelegen op een gehuurd stuk land. Helaas, als het regent, zijn zij beroofd van een droge aanbiddingsplaats, en dat ontmoedigt vaak de belangstellenden in onze boodschap. Hoewel verstoken van middelen om het werk goed te ondersteunen worden onze broeders en zusters aangemoedigd om evangeliecampagnes te houden, folders te verspreiden en groepen te organiseren voor Bijbelstudies. Wij hebben momenteel meer dan 50 mensen, die de doopklassen bijwonen, en tegen de tijd dat u dit leest, hopen wij, dat deze zielen hun verbond zullen maken met de Heer en lid worden van de gemeente door de doop.

“Onze Generaal, die nooit een fout maakt, zegt ons: Ga voorwaarts. Ga naar een nieuw gebied. Verhef de standaard, maak gedenktekens op elke plaats. Laat het bekend zijn, dat God een volk op aarde heeft, dat niet vergeten is, dat Hij een wet heeft, bindend voor alle mensen. In alle kerken zijn er mensen, die niet weten, dat de zevende dag en niet de eerste dag de Sabbat is. Dezen moeten de boodschap van de tegenwoordige waarheid horen.” –The Review and Herald, 5 augustus 1902.

Wij doen een oproep aan al onze broeders en zusters over de hele wereld om dit bouwproject te ondersteunen met uw gebeden en financiën, om een kerk te vestigen in Accra, die een gedenkteken zal zijn voor de inwoners van Accra, en dat onze bijeenkomsten voor de eredienst er regelmatig en zonder onderbreking gehouden kunnen worden, ook tijdens het regenseizoen.

De regionale secretaris voor Afrika

 <<    >>