Back to top

Sabbath Bible Lessons

Ware Reformatie

 <<    >> 
  SABBAT, 6 FEBRUARI 2016

EERSTE SABBATGAVEN voor Rampen en het Welzijn in de wereld

‘Die (de Heere) de verdrukte recht doet, Die de hongerige brood geeft’ (Psalm 146:7).

De Here Jezus zei: ‘Zalig zijn de barmhartigen, want hun zal barmhartigheid geschieden’ (Matthéüs 5:7): De armen zijn overal om ons heen, de noodlijdenden, de bedroefden, de treurenden, en zij, die op het punt staan om te komen. Er is nu een grote behoefte aan het uitoefenen van barmhartigheid als ooit tevoren. God heeft ons Zijn rentmeesters gemaakt en Hij moet niet belast worden met het lijden, de ellende, de naaktheid en het gebrek van de mensheid. De Heer heeft ruime voorzieningen getroffen voor ons allemaal. Hij heeft ons grote voorraden gegeven, waarmee de behoefte van deze lijdenden en kansarmen verlicht kan worden.

Elke dag horen wij van aardbevingen, oorlog, overstromingen, explosieve situaties en andere rampen en problemen over de hele wereld met als gevolg vernietiging, grote schade aan eigendommen en leven. Zodra wij horen over een calamiteit, komen wij meteen in actie om tegemoet te komen aan hun behoeften. De manier, waarop wij iets doen, hangt sterk af van de aard van de ramp, het land, de economische en geopolitieke toestand daar. Wij beginnen onmiddellijk de situatie vast te stellen om de meest geschikte maatregelen te nemen.

In aanvulling daarop biedt de Welzijn afdeling in tijd van vrede hulp, zoals de financiering door middel van voorstellen, technische bijstand, opleiding, mentorschap en de identificatie en uitvoering van projecten. Waar wij deskundigheid hebben, willen wij helpen door het verstrekken van toezicht en begeleiding als dat nodig is. Ons doel is om de plaatselijke gemeente te versterken om aan de behoeften van hun gemeenschap te voldoen; hetzij in de vorm van voedsel, kleding, dekens, onderdak of emotionele ondersteuning en begeleiding.

Gods liefde uit te delen over de hele wereld is als een vliegtuig, dat brandstof nodig heeft om zich voort te bewegen. Uw royale gaven zijn de brandstof, die bijna elk aspect van het helpen van deze armoede aandrijft. Zonder uw betrokkenheid en deze brandstof zijn ook onze inspanningen net zo goed een ramp. Moeilijk kan iedereen naar deze rampgebieden gaan, maar uw middelen kunnen dat wel. Wij roepen u op, dat uw hart bewogen zal worden om deel te nemen aan deze nobele taak. Geeft u alstublieft royaal voor deze zaak.

Uw broeders van de Welfare Afdeling

 <<    >>