Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Komende Koninkrijk

 <<    >> 
  SABBAT, 5 december 2015

EERSTE SABBATGAVEN voor het “Bethel Project” in Peru

Peru is een land gelegen in het westelijke deel van Zuid-Amerika. De hoofdstad is de metropool Lima. Het aantal inwoners in 2015 is gestegen tot meer dan 31 miljoen. In Zuid-Amerika staat Peru op de vierde plaats naar het aantal inwoners na Brazilië, Colombia en Argentinië.

De Reformatieboodschap kwam in 1930 naar Peru. Nu heeft de Peruviaanse Unie ongeveer 3.000 leden.

In november 2012 werd, door de genade van God, 50 hectare grond overgedragen aan ons in de provincie San Miguel, Cajamarca. Het pand ligt op 29 km van de stad Chepén, 700 km ten noorden van Lima. Het ligt 430 meter boven de zeespiegel en is een plaats, die gekenmerkt wordt door vruchtbare grond, overvloedige vegetatie en het milde klimaat.

De Peruviaanse Unie heeft voor een korte, middellange en op lange termijn activiteiten gepland, die mettertijd hier zullen plaatsvinden onder de naam van het “Bethel Project”. Dit project zal omvatten: een sanatorium, een zendingsschool, terrein voor conferenties en congressen, een technologisch instituut dat zich kan ontwikkelen tot een universiteit, biologische landbouw en bijenteelt.

De boodschapper van de Heer raadt ons aan, dat, vooral in deze laatste dagen, onze gezinnen en onze instellingen zich buiten de steden moeten bevinden om de lichamelijke, morele en geestelijke gezondheid te behouden. Deze raad is een bron van inspiratie geweest voor ons in de vervulling van dit project.

Tot nu toe zijn twee broers werkzaam op het terrein. Zij hebben het perceel omheind, voltooiden het graven van een waterput en kochten een pomp. Zij maken nu stenen voor de gebouwen en het werk met andere zware machines gaat door. Tegelijkertijd is de bijenstal geplaatst en fruitbomen worden geplant.

Hoewel wij gebeden hebben voor hulp en het verkrijgen van middelen onder onze lokale werkers, broeders, zusters en vrienden, is de financiële, vereiste investering, die nodig is om het project te voltooien, nog steeds erg groot. Daarom doen wij nu een beroep op onze geliefde broeders en zusters over de hele wereld om van harte te geven aan dit project.

Wij danken u bij voorbaat voor uw royale gaven en wensen u de rijkste, hemelse zegeningen.

Uw broeders en zusters vanuit Peru

 <<    >>