Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Komende Koninkrijk

 <<    >> 
  SABBAT, 3 oktober 2015

EERSTE SABBATGAVEN voor een kapel in het gebied van de West-Indonesische Zending

Als het vierde meest bevolkte land ter wereld wordt de bevolking van Indonesië in 2014 geschat op 252.800.000. Het is het grootste moslimland ter wereld. Terwijl de islamitische godsdienst wordt beoefend onder het grootste deel van de bevolking, is er aanzienlijke godsdienstige verscheidenheid. Hindoes, Boeddhisten, Rooms-katholieken, Protestanten (Pinksterbeweging, Zevende Dags Adventisten en andere christelijke gezindten) en andere religies zijn vrij om hun geloof in dit land uit te oefenen.

De overleden broeder Stephen Barat opende het werk in Indonesië tijdens zijn korte bezoek hier in 1973. Broeder A. C. Sas verzorgde al snel de nazorg en in juli van hetzelfde jaar werden in het Noord Sulawesi gebied vijftig zielen gedoopt. In de volgende jaren werd er een krachtige Unie Conferentie opgericht en dat bleef zo twee decennialang. Maar vanwege een aantal problemen in latere jaren werd de Unie ten slotte ontbonden. In 2011 werd een predikant vanuit de Filippijnen naar Indonesië gezonden om te helpen bij de wederopbouw van het werk hier. Wij danken God, dat wij nu weer georganiseerd zijn in twee velden en een zending.

Onze West-Indonesische Zending, met Jakarta, is de kleinste eenheid van het land. Onze kerk in Jakarta is de meest stabiele van onze gemeenten in dit land. Maar de geestelijke moeilijkheden gedurende vele jaren verminderden het ledenaantal. Als gevolg van het geestelijke werk, dat sinds 2011 wordt gedaan, prijzen wij God, dat de gemeente nu groeit. Veel nieuwe leden zijn toegevoegd en het aantal geïnteresseerde zielen in de waarheid is toegenomen. In september 2014 zijn wij georganiseerd als de West-Indonesische Zending.

Wij moeten nu ons oude hoofdkantoor in Jakarta renoveren en een aanbiddingsplaats verwerven voor een pas georganiseerde gemeente in Cileungsi. Omdat onze West-Indonesische Zending nog in haar kinderschoenen staat, zijn onze fondsen erg mager. Daarom willen wij onze broeders, zusters en vrienden over de hele wereld vragen royaal te geven op de eerste Sabbat van oktober 2015, voor het werk van de Heer hier in West-Indonesië.

Wij danken u bij voorbaat voor uw financiële steun en bidden, dat wij spoedig in staat zullen zijn het oude hoofdkantoor te renoveren en een nieuw aanbiddingshuis te kopen tot eer van God.

Uw broeders en zusters van de West-Indonesische Zending

 <<    >>