Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Komende Koninkrijk

 <<    >> 

Voorwoord

Wij leven in een belangrijke tijd. Van alle kanten, wetenschappelijk, godsdienstig, politiek, de wereld der natuur, worden dagelijks nieuwe dingen gezien, die nooit eerder te zien waren. Nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen blijven ons verbazen, terwijl de toestand van de natuur verontrustend verandert, en de zoektocht naar vrijheid vergezeld gaat met nieuwe strijd en onrust over de hele aarde.

Veel mensen leven in afwachting van grote komende gebeurtenissen. Die verwachtingen lopen sterk uiteen, maar de hele aarde bereidt zich voor op iets. Voor de christen is de nabije toekomst ingesteld om de laatste gebeurtenissen te openbaren in de onthulling van goed en kwaad. Het is zeker een grote en ontzagwekkende tijd om in te leven.

Tussen de verschillende religies en culturen zijn er veel verschillende theorieën over wat de toekomst zal brengen. Het woord “Adventist” in onze naam duidt op een verwachting, dat de komst van Jezus op handen is. Echter, al zijn er veel christenen, hun verwachtingen van Zijn komst zijn niet allemaal hetzelfde.

Net zoals Jezus’ eerste komst naar de aarde als mens verkeerd begrepen werd door Zijn eigen volk, zo wordt de tweede komst ook nu niet goed begrepen. Algemene inzichten over het onderwerp zijn vaak gebaseerd op een verkeerde veronderstelling, laten belangrijke punten weg en leiden tot gevaarlijke conclusies.

De aard van het koninkrijk, de laatste gebeurtenissen, wat nodig is om gereed te zijn, dit zijn alle punten, waarover verschillende meningen en tegenstrijdige inzichten bestaan. Maar iets, dat zo belangrijk is als het einde van de wereld en de inleiding tot het eeuwige koninkrijk, moet net zo volledig begrepen worden als het Woord van God het heeft geopenbaard.

‘Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in de hemel alzo op de aarde’ (Matthéüs 6:10), is een gebed, dat niet alleen betrekking heeft op het heden, maar ook uit kijkt naar die tijd, wanneer Gods wil door alle bewoners van de aarde zal worden uitgevoerd. Maar hoe zal dit werkelijkheid worden? In plaats van het beschrijven van de algemene dwalingen zullen wij samen de beginsels van de waarheid van Gods Woord bestuderen. De dwaling zal verdreven worden door de waarheid zelf, net zoals de duisternis van nature verdwijnt in de aanwezigheid van licht. Leraren moeten aangemoedigd worden om vertrouwd te raken met de betrokken problemen, om op de juiste wijze deze uit te delen in hun klassen, zodat specifieke vragen kunnen worden beantwoord.

Dit kwartaal is om u te bemoedigen en te leren. Het onderzoekt vragen en kwesties, die nu in de wereld heersen. Het is onze hoop en gebed, dat u een zegen zult ontvangen bij de studie van de geboden onderwerpen.

De Sabbatschool afdeling van de Generale Conferentie

 <<    >>