Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Komende Koninkrijk

 <<    >> 
  SABBAT, 7 november 2015

EERSTE SABBATGAVEN voor Literatuur voor Zendingsvelden

In de 21ste eeuw, terwijl het Internet, E-book en andere media moderne wegen zijn om het evangelie te verspreiden, is er nog steeds een unieke veelzijdige wijze van presentatie, die geen ander type media kan vervangen: Het gedrukte woord is een van de meest doeltreffende manieren om het evangelie uit te reiken op zelfs de meest afgelegen plekken op aarde zonder elektriciteit. Dit betekent, dat het goede nieuws door dringt tot voormalige communistische, atheïstische en islamitische landen en uitgedeeld kan worden op een één-op-één-basis. De dienaar van de Heer heeft gezegd: “Laat de publicaties met de Bijbelse waarheid worden verspreid als de herfstbladeren.” –In Heavenly Places, blz. 323.

“Onze publicaties moeten overal heen. Laat ze in vele talen uitgegeven worden. De boodschap van de derde engel moet door middel van lectuur en door een levende leraar worden gebracht. Word wakker, u die de waarheid voor deze tijd gelooft. Nu is het uw plicht om alle mogelijke middelen in te zetten om hen, die de waarheid verstaan, te helpen die te verkondigen.” –Getuigenissen voor de Gemeente 9, blz. 65.

‘Doet het horen, lofzingt, en zegt: O Heere, behoud Uw volk, het overblijfsel van Israël’ (Jeremia 31:7). Gods volk, het overblijfsel van Israël, moet het goede nieuws van verlossing publiceren. Terwijl wij een ruim aanbod van Bijbels, boeken en pamfletten voor evangelisatie in veel landen hebben, zijn er nog steeds grote menigten op de hele wereld, die niet hetzelfde voorrecht hebben. Het is onze plicht en eer om de verdeling van de literatuur te ondersteunen naar verschillende regio's van de wereld. De Bijbel is vertaald in vele talen en dialecten, maar belangrijke boeken, zoals Schreden naar Christus en De Grote Strijd zijn niet beschikbaar voor miljoenen. Hoe zit het, als wij de Sabbat Bijbel Lessen delen met degenen, die nu op zoek zijn naar de tegenwoordige waarheid?

Denk aan de Pacific eilanden en de Afrikaanse landen, waar de reformatieboodschap nog niet is doorgedrongen. Laten wij aan de belofte denken in Prediker 11:1, ‘Werp uw brood uit op het water, want gij zult het vinden na vele dagen’. Wij moeten het Woord van God verspreiden, voordat het te laat is. Wij kunnen de resultaten niet direct zien, maar het zal niet lang meer duren, voordat wij getuigen kunnen van de grote oogst, als de late regen in volheid komt. Laten wij verstandige rentmeesters zijn, die een schat in de hemel verzamelen, niet op deze aarde.

Wij zijn erg dankbaar voor alles, wat onze broeders, zusters en vrienden overal hebben gedaan in het verleden, maar de nood is nu groter dan ooit tevoren. Dus laten wij edelmoedig zijn in dit werk!

De Publiciteitsafdeling van de Generale Conferentie

 <<    >>