Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Leven van Jozef

 <<    >> 
  SABBAT, 7 maart 2015

EERSTE SABBATGAVEN

voor een kerk op de Andaman en Nicobar eilanden, India

India is een federale grondwettelijke republiek, geregeerd door een parlementair systeem, dat bestaat uit 29 staten en 7 uniegebieden. Het is een samenleving met meer dan één ambt, meertalig en meerdere volken. De Andaman en Nicobar eilanden zijn één van de 7 uniegebieden. Er zijn 572 eilanden in het gebied van 7.950 km². Van deze worden ongeveer 34 permanent bewoond.

In het begin van 2009 leerden wij de reformatieboodschap kennen door de Sabbat Bijbel Lessen, gekregen van een gemeentelid. Wij studeerden ook verder door een website van de gemeente en wij toonden onze belangstelling en wilden meer weten over de leerstellingen van de Reformatiebeweging. Nadat wij onze interesse getoond hadden, bezochten enige broeders van de Reformatiebeweging ons. Kort daarna werd een groep van zes mensen gedoopt en, in 2010, werd de Andaman en Nicobar eilanden Zending gevormd.

Als een nieuw opgerichte groep hebben wij godsdienst gehouden in een privéhuis. Wij hebben nu een stuk land verkregen, waar wij een monument voor de Heer kunnen oprichten. Dit zou ons ongeveer $ 80.000 kosten, waarvan wij

$ 20.000 hebben. Omdat dit een eilandengebied is, volledig afgesneden van het vasteland van India, zijn de kosten van bouwmaterialen over het algemeen hoger door de stijgende luchtvracht- en scheepvaartkosten.

De woorden van de boodschapper van de Heer klinken nu tot ons: “De behoefte aan een vergaderingruimte, waar er een nieuw gevormde groep gelovigen is, is mij voorgesteld in een duidelijk gezicht. Ik zag werklieden eenvoudige huizen van aanbidding bouwen. Die pas tot geloof gekomen waren, hielpen gewillig mee, en degenen, die middelen hadden, hielpen met hun middelen.” –Gospel Workers, blz. 435.

Het is ons gebed en ernstig verzoek aan al onze geliefde broeders en zusters, vrienden en bezoekers uit de hele wereld, dat u denkt aan dit project en ondersteunt met uw vriendelijkheid en gulheid. De Heer zal op Zijn beurt u zeker verrijken met Zijn genade.

Moge de vrede van God met u zijn en helpen uw hart te openen om een biddende en gevende ziel te zijn voor dit project in dit moeilijk te bereiken deel van de wereld.

Uw broeders en zusters in de Andaman en Nicobar eilanden

 <<    >>