Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Leven van Jozef

 <<    >> 
  SABBAT, 3 januari 2015

EERSTE SABBATGAVEN

voor een kerk in Nigeria

Nigeria is een enorm land, gelegen in het westelijke centrale deel van Afrika. Het grenst in het noorden aan Niger, Benin in het westen, Tsjaad en Kameroen in het oosten en de Atlantische Oceaan in het zuiden. Met ongeveer 174 miljoen inwoners is Nigeria het dichtstbevolkte land van Afrika en het zevende dichtstbevolkte land ter wereld. Het werd onlangs erkend als het hebben van de grootste economie van het Afrikaanse continent. De officiële taal is Engels, maar er worden een groot aantal inheemse talen gesproken in het land.

De belangrijkste godsdiensten zijn de islam (50,4%) en het christendom (48,2%). Onder de christenen is 24,8% katholiek en 74,1% is protestant.

De boodschap van de Reformatie kwam tientallen jaren geleden naar Nigeria, maar de strijd tussen de islam en het christendom heeft de groei van ons werk bemoeilijkt. Door Gods genade verspreiden onze broeders en zusters, bewogen door zendingsijver en liefde voor Christus, de boodschap aan dorstige zielen.

Er zijn twee Zendingsposten in Nigeria, de Nigeriaanse Centrale Zending en de Nigeriaanse Oost Zending. De gelovigen van de Centrale Zending hebben grote zendingsinspanningen gedaan met het gevolg, dat er nieuwe geïnteresseeerden zijn gekomen. Echter, hun plaats van aanbidding moet nu verhuizen van een privéwoning naar een meer representatieve plaats voor onze gemeente.

Een broeder uit de VS doneerde een stuk grond van bijna 5 hectare. Maar de middelen voor de bouw van een huis van aanbidding zijn nog steeds schaars. Daarom doen wij een beroep op de hulp van onze broeders en zusters over de hele wereld om royaal te geven van hun middelen om ons te helpen met dit bouwproject.

“De Heer heeft elke fase van zendingsijver opgemerkt, die getoond is door Zijn volk voor de buitenlandse velden. Hij wil, dat in elk huis, in elke gemeente en in alle centra van het werk een geest van vrijgevigheid getoond zal worden door hulp te zenden naar buitenlandse gebieden, waar de arbeiders strijden tegen grote ongelijkheid om het licht te brengen aan hen, die in duisternis zijn.” –Gospel Workers, blz. 465.

Wij bidden, dat de Heer iedereen zal zegenen, die direct of indirect deze oproep voor onze broeders en zusters in Nigeria beantwoordt.

De Regionaal Secretaris voor Afrika

 <<    >>