Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Leven van Jozef

 <<    >> 
  SABBAT, 7 februari 2015

EERSTE SABBATGAVEN

voor het opleidingscentrum van de Generale Conferentie

Roanoke is een Amerikaanse stad met een bevolking van iets meer dan 300.000, inclusief de omgeving. Het is gelegen in de Blue Ridge bergen van zuidwest Virginia. In 1984 verhuisde de Generale Conferentie van de SDA Reform Movement het hoofdkantoor van New Jersey naar een schilderachtige vallei hier. In 1995 werd een bescheiden en aantrekkelijk kantoorgebouw gebouwd op een aangrenzend perceel. Uiteraard kunnen wij van harte verklaren: ‘Tot hiertoe heeft ons de Heere geholpen’ (1 Samuël 7:12).

Nu is het tijd voor een meer aanzienlijke uitbreiding. De aanbidders op Sabbat zijn het kleine heiligdom ontgroeid, en zoals onze werkzaamheden zich hebben ontwikkeld over de hele wereld, zo is er een grote behoefte om doeltreffender het werk van de Heer uit te dragen. Als gevolg hiervan omvat het voorgestelde bouwplan een grotere kapel, uitgebreide publiciteitskantoren om het licht in de donkere wereld te verspreiden, onderwijsvoorzieningen voor de presentatie van de opleidingsseminars en eventueel een zendingsschool voor hoger onderwijs, alsmede een eenvoudige gezondheidsfaciliteit om gezondheid en troost te brengen aan de zwakke, zodat de naam van de Heer verheerlijkt kan worden.

Om op de juiste manier ons bijzondere werk op internationaal niveau naar voren te brengen is inderdaad een kostbare onderneming, zodat uw gebeden en financiële hulp hard nodig zijn om deze uitbreiding mogelijk te maken.

“Zij, die proberen Gods werk vooruit te brengen, moeten het beste geven, dat zij hebben, zodat het werk de volmaaktheid, die God vereist, kan uitbeelden.

God moet geëerd worden door het werk, dat nu voor Hem gedaan wordt. Zijn werk moet zich standvastig voorwaarts bewegen. Trouw en geschiktheid moeten in elk deel te zien zijn. De gebouwen, die worden opgericht, moeten overeenkomen met de voorzienigheid van God en hun verbinding met het werk, dat gedaan moet worden op andere plaatsen.” –The Review and Herald, 24 juni 1902.

Het project is groot, nu is het de tijd. Bedenk alstublieft, hoe de Heer u kan oproepen om bij te dragen aan dit project. Zoals het muntje van de weduwe, kan uw uitgestrekte hand en gulle donatie echt een lange weg gaan in het wereldwijd dienen door deze uitgebreide mogelijkheid. Dank u bij voorbaat en moge God u zegenen!

Uw broeders van de Generale Conferentie Raad

 <<    >>