Back to top

Sabbath Bible Lessons

Opravdanje Vjerom

 <<    >> 
  Subota, 2. prosinca 2017.

Dar prve subote za crkvu u Nepalu

Nepal je država u južnoj Aziji koja broji 26.4 milijuna stanovnika. To je multietnička zemlja u kojoj je glavni jezik nepalski. Glavni i najveći grad je Katmandu. uavremeni Nepal sekularna je parlamentarna republika.

Iako je sekularna država, u Nepalu, čije se stanovništvo sastoji pretežno od hinduista i budista, preobraćenje je zabranjeno. Međutim, silni Gospod uvijek ostavlja otvorena vrata svome narodu da izvrši Njegovo djelo.

Prije nekoliko godina vijest reformacije stigla je do Nepala. Istina se ukorijenila duboko u ovoj zemlji. Iako je to tako, znamo da neprijatelj ne spava. On hodi unaokolo kao ričući lav, da bi prevario i izabrane.

U ovoj zemlji ima nekoliko zainteresiranih duša. Postoji jedna posebna grupa vjernika koji su izašli iz KAC-a, i s njima smo proučavali povijest crkve – tužne događaje koji su se odigrali tijekom Prvog svjetskog rata. Milošću Božjom, ovo djelo donijelo je sigurne rezultate. Ovdje imamo tri grupe vjernika koje marljivo proučavaju sadašnju istinu dok rade misionarsko djelo u ovoj zemlji – ali to je zaista teško ovdje gdje je preobraćenje zabranjeno.

„Ako je ikada bilo vrijeme kad jee trebalo podnijeti žrtve, to je sada. Oni koji raspolažu sredstvima trebaju shvatiti da je sada vrijeme kad ih trebaju iskoristiti za Boga. Nemojte dozvoliti da se novac troši za nagomilavanje olakšica tamo gdje je djelo već uspostavljeno. Ne zidajte zgradu za zgradom tamo gdje su već koncentrirana mnoga sredstva. Koristite novac kako biste ustanovili centre u novim poljima. Tako ćete moći privesti duše koje će poslije i same doprinositi širenju djela.

„Mislite na naše misije u stranim zemljama. Neke od njih se bore za opstanak i ne raspolažu čak ni najoskudnijim olakšicama. Umjesto nagomilavanja olakšica tamo gdje ih već ima u izobilju, izgrađujte djelo u tim napuštenim poljima.“ – Svjedočanstva, sv. 6, str. 450.

Naša je nausrdnija molba dragoj braći blizu i daleko da pomognu u nabavci zemlje, i dalje, u izgradnji crkve u Nepalu za novoformiranu grupu.

Neka Bog blagoslovi sve one koji od srca pružaju svoje ruke u podršci ovoj misiji. Amen.

Vaša braća i sestre iz Nepala

 <<    >>