Back to top

Sabbath Bible Lessons

Opravdanje Vjerom

 <<    >> 
  Subota, 4. studenog 2017.

Dar prve subote – literatura za misijska polja

U 21. stoljeću, kada su internet, elektronske knjige i drugi mediji suvremeni načini za širenje evanđelja, i dalje postoji jedna jedinstveno prilagodljiva metoda izlaganja koju nijedan drugi medij ne može zamijeniti: tiskana stranica jedan je od najefektnijih načina da evanđelje dosegne čak i najudaljenije krajeve planeta – bez struje. Ovim sredstvom dobra vijest prodire u bivše komunističke, ateističke i islamske zemlje i može se dijeliti u komunikaciji licem u lice. Sluškinja Gospodnja rekla je: „Neka publikacije koje sadrže biblijsku istinu budu rasute kao lišće u jesen.“ – In Heavenly Places, 323. „Naše publikacije treba izdavati na mnogim jezicima i na taj način prodirati posvuda. Vijest trećeg anđela treba objavljivati i pomoću knjiga i preko živih učitelja. Probudite se i vi koji vjerujete u istinu za ovo vrijeme. Sad je vaša dužnost da priložite sve što možete kako biste onima koji su dobro upućeni u istinu omogućili da je objave i drugima.“ – Svjedočanstva, sv. 9, str. 62.

„Javljajte, hvalite i govorite: spasi, Gospode, narod svoj, ostatak Izraelov“ (Jeremija 31:7). Božji narod, ostatak Izraelov, treba objavljivati dobre vijesti o spasenju. Dok mi imamo velike zalihe Biblija, knjiga i letaka za evangeliziranje, u mnogim zemljama širom svijeta ogroman je broj onih koji nemaju ovu prednost. Naša je dužnost i čast da podržavamo širenje literature raznim regijama u svijetu. Biblija je prevedena na mnoge jezike i dijalekte, pa ipak milijunima ljudi nisu dostupne potrebne knjige kao što su Put Kristu, Vjekovni sukob i druge. Što bi se dogodilo kad bismo dijelili biblijske lekcije onima koji su u potrazi za sadašnjom istinom?

Sjetite se otoka u Pacifiku i afričkih zemalja kamo vijest reformacije još nije doprla. Zapamtimo obećanje iz Propovjednika 11:1: „Baci kruh svoj povrh vode; jer ćeš ga naći poslije mnogo vremena.“ Moramo širiti Božju Riječ prije nego što bude prekasno. Možda ne budemo odmah vidjeli rezultate, ali neće proći puno vremena prije nego što postanemo svjedoci velike žetve kada kasna kiša dođe u punini. Budimo mudri upravitelji koji sakupljaju blago na nebu – a ne na ovoj zemlji.

Vrlo smo zahvalni na svemu što su naša braća, sestre i prijatelji širom svijeta učinili u prošlosti – ali sada je potreba veća nego ikada ranije. Budimo stoga velikodušni u ovom djelu!

Odjel za izdavaštvo pri Generalnoj Konferenciji

 <<    >>