Back to top

Sabbath Bible Lessons

Opravdanje Vjerom

 <<    >> 
  Subota, 1. srpnja 2017.

Dar prve subote za obnovu sjedišta južne Južnoameričke unije u Argentini

Južna južnoamerička Unija RPASD obuhvaća Argentinu, Paragvaj i Urugvaj. Sjedište Unije nalazi se u Argentini, koja broji skoro 41,5 milijun stanovnika. Paragvaj ima 6,8 milijuna, a Urugvaj 3,4 milijuna, što ukupno čini skoro 52 milijuna ljudi kojima služi ova Unija.

Republika Argentina druga je najveća zemlja Južne Amerike po površini. Većina Argentinaca (76,5%) su rimokatolici, 11,3% religiozno su neopredijeljeni, 9% čine protestanti (većinom pentakostalci), a manje od 2% čine vjernici drugih religija.

RPASD je u ovu zemlju dospio 1927. godine, dolaskom našeg brata Eugenija Laicovschog i njegovim susretom s nekolicinom braće iz Besarabije, koji su u Argentinu stigli prije njega. Oni su s entuzijazmom formirali malu grupu za bogoslužje. Njihova prva konferencija održana je u gradu San Nicolas, 1930. godine, uz krštenje nekoliko duša i organizaciju kolporterskog djela s nekoliko stranih radnika. 1936. godine tamo je posvećen prvi molitveni dom.

Od tada je prošlo puno godina a danas zgrada koja služi kao sjedište Unije u Buenos Airesu, glavnom gradu, ozbiljno propada. Hitno je potrebno generalno renoviranje i proširenje tog objekta, kako bi se osigurao nov administrativni centar, konferencijska sala za tečajeve zdravlja i kuhanja, i bolji smještaj za braću koja nas posjećuju. U ovim posljednjim danima potrebno je da se Božje djelo dostojno izloži ovako brojnoj populaciji. Ekonomski uvjeti ovdje nisu bili najbolji u proteklih nekoliko godina, stoga apeliramo na braću širom svijeta da ujedine svoje ruke s nama i pomognu nam u financiranju ovog projekta.

Nadamo se da će, dok budu čitali našu molbu, vjernici širom svijeta razumjeti našu veliku i hitnu potrebu i ljubazno odgovoriti na nju. Unaprijed vam se zahvaljujemo na vašoj srdačnoj velikodušnosti.

Vaša braća iz južne Južnoameričke unije

Vaša braća i sestre iz Temple Hillsa

 <<    >>