Back to top

Sabbath Bible Lessons

Opravdanje Vjerom

 <<    >> 

Predgovor

Prije 500 godina, redovnik po imenu Martin Luther izdao je 95 teza, i time najavio veliko protestantsko probuđenje i započeo pokret reformacije u crkvama svog vremena. On je doveo u pitanje mnoge točke vjerovanja i prakse koje su toliko dugo godina bile držane, a Krista Spasitelja stavio je u prvi plan kršćanske vjere. Luther je započeo pokret koji je mnoge naveo na to da proučavaju Pismo. Danas mnogi kršćani imaju različita mišljenja i diskusije o Kristu i Njegovom životu na zemlji. Dok mnogi raspravljaju o tome što je Kristova pravednost, Bog danas traži ljude koji će svojim svakodnevnim životom svijetu pokazati Njegovu pravednost.

„Nije dovoljno iznositi samo argumente u obranu istine. Najupečatljiviji dokaz o njenoj vrijednosti vidi se u pobožnom životu njenih pobornika, bez toga i najuvjerljivije izlaganje neće imati težinu prijelomnog utjecaja na slušatelje; jer se naša snaga nalazi u povezanosti s Bogom posredstvom Svetog Duha.“ – The Review and Herald, .

„Osigurana su obilna sredstva da svi oni koji žele živjeti pobožnim životom mogu dobiti blagodat i snagu kroz Isusa, našeg božanskog Otkupitelja... Božje sluge trebaju crpiti mir i snagu iz izvora njihove snage, i čineći tako, naći će život pun sreće i mira... Cijelo biće mora biti posvećeno Bogu, jer naš dragocjeni Spasitelj nikada ne prihvaća podijeljeno srce. Naše sklonosti i želje moraju biti pod kontrolom Božjeg Duha, i tada ćemo biti osnaženi za dobru borbu vjere.“ – That I May Know Him, str. 92.

„(Krist) je rekao preko usta svog ljubljenog učenika: 'Evo, dolazim uskoro!' Ivan odgovara: 'Da, dođi, Gospode Isuse!' Isus je ove riječi izgovorio kako bi opomenuo i ohrabrio svoj narod, pa, zašto ih ne bismo poslušali? Gospod je napomenuo da će vjerni sluge biti budni i da će Ga čekati.“ – Reflecting Christ, str. 258.

Naša je usrdna molitva Bogu da, dok budemo proučavali lekcije za ovo tromjesečje, slijedimo vodstvo Njegovog Duha te da Kristova pravednost postane i naša. Kada se budemo potpuno predali Božjem vodstvu, On će nas iskoristiti kao svoja oruđa da ljudima oko nas širimo divne vijesti o Kristu, našem osobnom Spasitelju, i time ubrzamo Njegov dolazak. Doživimo dublje iskustvo, vratimo se Gospodu cijelim srcem, priznajmo svoje nedostatke, zadobijmo uvjerenje da su nam grijesi oprošteni i dozvolimo Mu da nas očisti, kako bi Njegova pravednost mogla postati naša.

Odjel Generalne Konferencije za Subotnju školu

 <<    >>