Back to top

Sabbath Bible Lessons

Hearing the Voice of God

 <<    >> 

Voorwoord

Waar kunnen wij ons nu tot wenden om waarheid te vinden met zo veel stemmen in de wereld? Hoe kunnen wij Gods wil kennen en ons beschermen tegen Satans misleidingen? Maakt het werkelijk uit, wat wij geloven?

“‘Tot de wet en tot de getuigenis! Zo wie niet spreekt naar dit woord, is er geen dageraad’ (Jesaja 8:20). Gods volk heeft de Bijbel gekregen als een beveiliging tegen de invloed van dwaalleraren en de misleidende kracht van de geesten der duisternis. Satan gebruikt alle mogelijke listen om te voorkomen, dat de mensen de Bijbel leren kennen, want de duidelijke uitspraken van de Bijbel brengen Satans bedrog aan het licht. Elke herleving van Gods werk prikkelt de vorst van het kwaad tot grotere activiteit. Hij spant nu al zijn krachten in voor de laatste strijd tegen Christus en Zijn volgelingen. Wij zullen binnenkort de laatste grote misleiding meemaken. De antichrist zal dan zijn wonderwerken voor onze eigen ogen verrichten. De vervalsing zal zó volmaakt zijn, dat men alleen aan de hand van de Bijbel een onderscheid zal kunnen maken tussen, wat waar is en wat vals is. Elke uitspraak en elk wonder zullen op grond van Gods Woord moeten worden getoetst.

Zij, die alle geboden Gods willen gehoorzamen, zullen verdrukt en bespot worden. Zij kunnen alleen met Gods hulp stand houden. Willen ze de beproeving, die hun te wachten staat, overleven, dan moeten ze Gods wil begrijpen, zoals die in Zijn Woord is geopenbaard. Ze kunnen God alleen eren, als ze een juist beeld hebben van Zijn karakter, heerschappij en doelstellingen, en er ook naar handelen. Alleen zij, die door de waarheid van de Bijbel zijn versterkt, zullen in de laatste grote strijd stand kunnen houden. Iedereen zal antwoord moeten geven op de doorslaggevende vraag: Zal ik God of de mensen gehoorzamen? Het uur voor de beslissing is aangebroken. Staan we op de rots van Gods onveranderlijk woord? Zijn we bereid de geboden Gods en het geloof van Jezus te verdedigen?” –De Grote Strijd, blz. 548.

“De stem van God spreekt tot ons door Zijn Woord, en er zijn vele stemmen, die wij zullen horen; maar Christus heeft gezegd, dat wij moeten oppassen voor hen, die zullen zeggen: “Hier is Christus, of daar is Christus”. Hoe zullen wij dan weten, dat zij de waarheid niet hebben, tenzij wij alles brengen tot de Schriften?” –Faith and Works, blz. 55.

”Toch zal God een volk op aarde hebben, dat de Bijbel en de Bijbel alléén zal hoog houden als de maatstaf voor alle leerstellingen en de grondslag voor alle hervormingen.” –De Grote Strijd, blz. 549.

Ons erfgoed als protestantse christenen in het algemeen en de Zevende Dags Adventisten Reformatiebeweging in het bijzonder is gebaseerd op een vast geloof, dat Gods stem gerespecteerd moet worden boven alle andere. Het is ons gebed, dat deze lessenreeks een middel zal zijn om onze lezers te helpen de stem van God in elk aspect van hun leven te onderscheiden, te begrijpen en te volgen.

De Sabbatschool Afdeling van de Generale Conferentie

 <<    >>