Back to top

Sabbath Bible Lessons

Lessen uit de brieven van Petrus (I)

 <<    >> 
  SABBAT, 4 mei 2024

Eerste Sabbatgaven voor Wereld Zendingen

“Engelen verwonderen zich over de geringe waardering van de mensen voor de liefde Gods. Zouden wij willen weten, hoe Christus daarover denkt? Hoe zouden een vader en een moeder zich gevoelen, indien zij wisten, dat hun kind verdwaald in de koude en de sneeuw, veronachtzaamd was en achtergelaten om om te komen door mensen, die het hadden kunnen redden?” –De Wens der Eeuwen, blz. 724.

Geestelijk gesproken, wie zijn deze kinderen “verdwaald in de koude en de sneeuw”?

“Miljoenen en miljoenen mensen, die op het punt staan ten onder te gaan, gebonden in ketenen van onwetendheid en zonde, hebben zelfs nog nooit gehoord van de liefde van Christus voor hen. Als onze omstandigheid en de hunne precies omgekeerd zouden zijn, wat zouden wij dan willen, dat zij voor ons deden? De heilige verplichting rust op ons, dit alles, zoveel als in ons vermogen ligt, voor hen te doen.” –De Wens der Eeuwen, blz. 561.

“Overal moet het licht van de waarheid naar voren schijnen, dat harten, nu in de slaap van onwetendheid, kunnen worden gewekt en bekeerd. In alle landen en steden moet het evangelie verkondigd worden.” –Evangelism, blz. 19.

‘Hoe zullen zij dan Hem aanroepen, in Wie zij niet geloofd hebben? En hoe zullen zij in Hem geloven, van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen, zonder die hun gepredikt? En hoe zullen zij prediken, indien zij niet gezonden worden? (Romeinen 10:14-15, 1e deel).

Mondiale evangelisatie is nu nodig, nu de deuren nog open staan. Op dit moment kunnen we inderdaad de woorden van Jezus herhalen: ‘Ik moet werken de werken van Hem, Die Mij gezonden heeft, zolang het dag is; de nacht komt, wanneer niemand werken kan. Zolang Ik in de wereld ben, zo ben Ik het licht der wereld’ (Johannes 9:4-5).

Niet iedereen kan persoonlijk overal naartoe gaan, waar de boodschap moet worden overgebracht op deze donkere planeet. Toch kost het aanvaarden van deze boodschap niettemin iets van ons allemaal: tijd, zorg, energie en geld moeten van harte in dit werk worden geïnvesteerd, totdat de hele aarde verlicht is met de heerlijkheid van God. Uw trouwe vrijgevigheid ten aanzien van wereldzendingen kan een groot verschil maken!

Uw broeders van de Generale Conferentie

 <<    >>