Back to top

Sabbath Bible Lessons

Lessen uit de brieven van Petrus (I)

 <<    >> 

Voorwoord

Wie van ons heeft niet soortgelijke situaties meegemaakt als die van Petrus, de openhartige discipel? Zijn menselijkheid, waarmee we allemaal ons verbonden kunnen voelen op de een of andere manier. Zijn enthousiaste ijver en bereidwilligheid het bevel van zijn meester uit te voeren is inspirerend. Wij kunnen ons er zeker in vinden, zijn af en toe pijnlijke fouten en bemoedigd worden door de manier, waarop hij na een val weer opstaat. Het leerproces dat Petrus doormaakte met Gods leiding bracht hem in een nobel apostelschap, met twee brieven waardig om in de heilige canon van de Heilige Schrift te worden geplaatst.

Om deze redenen zullen Sabbatschoolstudenten over de hele wereld zich de komende drie maanden richten op de Lessen uit de brieven van Petrus (I).Rijke edelstenen van waarheid van deze geïnspireerde man van God zijn bedoeld om onze wandel met de Heer in moeilijke tijden te versterken.

Een van de kernpunten van de brief van Petrus is, dat het volk van God een leven moet leiden, dat het lichaam van Christus opbouwt om een stralende getuige te zijn naar een door zonde verduisterde wereld.

“Er moet een opwekking en een reformatie plaatsvinden, onder de bediening van de Heilige Geest. Opwekking en reformatie zijn twee verschillende dingen. Opwekking betekent een vernieuwing van het geestelijk leven, een versnelling van de krachten van geest en hart, een opstanding uit de geestelijke dood. Reformatie betekent een reorganisatie, een verandering in ideeën en theorieën, gewoonten en praktijken. De reformatie zal niet de goede vrucht van gerechtigheid voortbrengen, tenzij het verband houdt met de opwekking van de Geest. Opwekking en reformatie moeten hun toegewezen werk doen, en bij het doen van dit werk, moeten ze dat samen doen.” –Selected Messages, blz.128.

Een interessante getuigenis heeft een sterke aantrekkingskracht op ieder van ons, die kunnen we allemaal verzamelen voor onze geestelijke groei, als we de eerste brief van Petrus bestuderen: “Mijn broeder, als u wilt, kunt u een sterk man zijn in God. U hebt talenten, die God u heeft toevertrouwd om te worden geheiligd in dienst van Hem. Als u echter niet alles aan Christus overgeeft, zullen uw capaciteiten, zowel voor uzelf als voor anderen, een gevaar blijken te zijn, en hen ertoe brengen de waarheid van Christus te verlaten.

“Voor de leden van de gemeente … moet veel gedaan worden. Zij moeten een vurige geloofsijver voor Christus hebben, zij moeten nederiger, geduldiger, vriendelijker, ontvankelijker en in alle opzichten meer zoals Christus zijn. In hun karakter moeten zij aan de wereld de heiligende kracht van de genade laten zien. God voorkome, dat u in woord en daad dit belangrijke werk in de weg staat. Zult u met Jezus samenwerken? Zult u de Heer trouw zijn, die u heeft gekocht? Zult u alle zaken van ondergeschikt belang achter u laten? U moet gedoopt worden in een groter geloof, een grotere genade. U hebt meer eerbied nodig voor de dingen van eeuwigheidswaarde.” –Getuigenissen voor de Gemeente 5, blz. 464-465.

Moge de Heer ons allemaal helpen dit ter harte te nemen tijdens onze studie!

De Sabbatschool Afdeling van de Generale Conferentie

 <<    >>