Back to top

Sabbath Bible Lessons

Параболе највећег Учитеља

 <<    >> 
  Субота, 5. мај 2018.

Дар прве суботе за светске мисије

Живимо у последњим тренуцима овоземаљске историје, а наш Господ већ дуго са жудњом чека да нас одведе кући. Пророчки догађаји, који се одвијају пред нашим очима, говоре нам да је други Исусов долазак близу - пред вратима. Нажалост, вест јеванђеља није допрла до свих крајева земље, и није свака особа имала прилику да чује садашњу истину. „Људи ће ускоро бити принуђени да донесу важне одлуке и зато им треба пружити прилику да чују и разумеју библијске истине, како би трезвено размишљајући могли да се определе за праву страну.“ – Евангелизам, 25.

Наша привилегија – као чланова Божје цркве - јесте да испољавамо Његов карактер и да узмемо учешће у ширењу јеванђеља до свих крајева света посвећујући своје време, снагу и финансијска средства овом нарочитом задатку.

Захваљујући молитвама и финансијском доприносу наших чланова и пријатеља, у многим регијама се оснивају нове мисије. Овим новим мисијама и даље је потребна наша подршка, све док не постану добро утврђене, способне да се саме издржавају. Такође, треба да наставимо с оснивањем нових мисија. Сваке године сакупљамо нарочити дар за прибављање неопходних средстава, за ширење вести у многим деловима света.

„У сваком граду, и у удаљеним крајевима Земље, треба да буде оних који ће бити представници садашње истине. Нека цела Земља буде обасјана славом Божје истине. Видело треба да светли свим земљама и свим народима. То видело треба да зрачи од оних који су га примили.“ – Евангелизам, 305.

„У пољима, у којима се тек почело с радом, потребни су мисионари. Нова поља се стално отварају. Истина мора да се преведе на различите језике, како би сви народи могли да осете благодати њеног чистог, животодавног утицаја.“ – Евангелизам, 306.

Ове суботе вас усрдно молимо да уједините своје напоре с напорима мисионара и њихових породица добровољним даром за подршку нашим мисијама у свету. На овај начин заједно можемо да допринесемо да се цела земља осветли Божјом славом и да се убрза Исусов повратак.

Ваша браћа из Одсека за мисионство

 <<    >>