Back to top

Sabbath Bible Lessons

Параболе највећег Учитеља

 <<    >> 
  Субота, 7. април 2018.

Дар прве суботе за санаторијум у Венецуели

Венецуела – званичног назива Боливарска Ребуплика Венецуела – јесте савезна република која се налази на северној обали Јужне Америке. Ову државу насељава више од 31 милион становника, од којих 71% чине католици, а 17% протестанти. Венецуела је у последњих неколико година погођена економском кризом и несташицом хране. Верујемо да следећи савети могу да се примене на Господње дело, нарочито у Венецуели, у овом времену:

„Бог је оспособио свој народ да свету однесе светлост. Он их је обдарио способностима којима треба да прошире дело све док не буде обухваћена цела земља. У свим крајевима света, они треба да подижу санаторијуме, школе, издавачке куће и сличне установе за извршење Његовог дела.

„Завршна вест јеванђеља треба да буде однета 'сваком племену и језику и колену и народу' (Откривење 14:6). У страним земљама тек треба да се започну и спроведу многи подухвати за напредак ове вести... Потребно је да се успоставе здравствене мисије, као Божја рука помоћи, у старању за невољнике.“ – Counsels on Health, 215.

У Венецуели, ми смо се укључили у изградњу и развој малог санаторијума. Овај пројекат напредује сигурним корацима. Купљено је одговарајуће земљиште и начињени су технички нацрти. Многи наши верници су узбуђени због овог подухвата и подстакнути да дају скромне донације, док су други обећали да ће наставити с радом све док овај пројекат не буде успешно завршен. Господ Исус је покренуо људска оруђа спремна да служе где год их Он позове - у изградњи, у здравству и нези. Међутим, ми не желимо да наставимо све док не будемо имали сва средства потребна за успешан завршетак дела – по савету надахнућа.

С обзиром на то што су нам хитно потребна финансијска средства за завршетак изградње, понизно вас молимо, у љубави Исуса Христа, за новчану помоћ да саградимо место за помоћ болеснима, сиромашнима, и за спасење многих душа рањених грехом. Нека Бог буде прослављен кроз ово дело. Хвала Вам за ваше великодушне донације.

Ваша браћа и сестре из Венецуеле

 <<    >>