Back to top

Sabbath Bible Lessons

Het Licht der Wereld (IV)

 <<    >> 

Voorwoord

Tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar hebben wij lessen in evangelisatie bestudeerd vanuit de geschiedenis van Gods volk voor de eerste komst van Christus. In dit kwartaal zullen wij kijken naar de lessen van evangelisatie van de ervaringen van de eerste discipelen van Christus en de vroege christelijke gemeente. Wij zullen ook de aanwijzingen overwegen, die God heeft voorzien voor ons nut, opdat wij als Gods overblijfsel Zijn doel kunnen vervullen.

“Nu is Gods gemeente vrij het goddelijke plan voor de redding van de verloren mensheid te voltooien... De voorrechten van Gods volk zijn teruggegeven aan het geestelijk Israël, zoals dat ook het geval was met Gods volk, toen het uit Babel werd bevrijd. In alle delen van de aarde geven mannen en vrouwen gehoor aan de boodschap van de hemel, die Johannes op Patmos in visioen had gehoord voor de wederkomst van Christus: ‘Vreest God, en geeft Hem eer, want de ure van Zijn oordeel is gekomen’ (Openbaring 14:7).” -Profeten en Koningen, blz. 439.

“De kerk is het door God aangewezen werktuig om mee te werken aan de redding der mensheid. Zij werd ingesteld tot dienen en haar zending is het evangelie aan de wereld uit te dragen. Van meet af aan is het Gods bedoeling geweest, dat Zijn volheid en Zijn algenoegzaamheid door Zijn gemeente naar de wereld zullen worden weerkaatst. De leden van de kerk, die Hij uit de duisternis heeft geroepen tot Zijn wonderbaar licht, moeten Zijn heerlijkheid verkondigen. De gemeente is de schatkamer van de rijkdommen van Christus’ genade; en door de gemeente zal ten slotte de laatste en volle uitstorting van Gods liefde openbaar gemaakt worden, zelfs aan ‘de overheden en machten in de hemelse gewesten’ (Éfeze 3:10).” –Van Jeruzalem tot Rome, blz. 9.

“De hele aarde, die zich bevindt in het duister van zonde, verdriet en pijn, moet verlicht worden met de kennis van Gods liefde. Geen enkele groepering of klasse mensen mag worden uitgesloten van het licht, afkomstig van de troon des hemels. De boodschap van hoop en genade moet tot aan de einden der aarde worden gebracht. Ieder, die dat wil, kan de hand uitstrekken om Gods kracht aan te grijpen en vrede te maken met Hem, en Hij zal vrede maken.” -Profeten en Koningen, blz. 442.

Het is ons gebed, dat deze lessenreeks onze Sabbatschool studenten zal helpen om doeltreffende zendelingen te worden bij het voorwaarts brengen van deze laatste boodschap van genade aan de wereld.

De Sabbatschool Afdeling van de Generale Conferentie

 <<    >>