Back to top

Sabbath Bible Lessons

Pouke iz knjige proroka Izaije (II)

 <<    >> 
  Subota, 3. prosinca 2016.

Dar prve subote za Odjel za odgoj i obrazovanje Srednjoameričke unije

Mi vjerujemo da je naš najuzvišeniji zadatak na zemlji formiranje karaktera prema božanskom obličju. Izgradnja karaktera cjeloživotno je djelo i njegov razvoj nastavit će se kroz svu vječnost. Karakter izgrađen prema božanskom liku jedina je dragocjenost koju možemo ponijeti s ovog svijeta u svijet koji dolazi. Ovo treba biti cilj svakog istinskog kršćanina. Djelo crkve u razvoju karaktera jest „odgajati, odgajati, odgajati”.

Srednjoamerička unija prepoznala je educiranje naše djece i mladih kao jedan od njenih najvažnijih zadataka. Nažalost, mnoga naša djeca i mladi koji trenutno nemaju priliku pohađati škole naše crkve, napuštaju crkvu i odlaze u svijet. Svjesni ove stvarnosti, naša braća i sestre čine velike napore u osnivanju osnovnih i srednjih škola kako bi pomogli našoj djeci i mladima da prime cjelovito obrazovanje koje je u skladu sa božanskom svrhom kršćanskog odgoja i obrazovanja. Ovi edukacijski programi poslužili su na korist mnogim obiteljima, i još mnoge na ovaj način dolaze do Isusovih nogu.

Nažalost, naša sredstva nisu dovoljna da bi se nastavilo ovo uzvišeno djelo. Međutim, mi se oslanjamo na Gospodnja obećanja da će On osigurati potrebna sredstva za nastavak ovog važnog djela koje smo poduzeli s puno entuzijazma, imajući na umu da su „djelo odgoja i obrazovanja kao i djelo otkupljenja jedno“.

Draga braćo, sestre i prijatelji širom svijeta; u ime svih vjernika Srednjoameričke Unije, apeliramo na svakoga od vas da vaši darovi i prilozi prve subote budu velikodušni, i da istovremeno budu i veliki blagoslov u odgoju i obrazovanju naše djece i mladih u Srednjoj Americi. Molimo vas da dajete velikodušno, i molimo se da vam Bog to vrati dvostrukom mjerom blagoslova.

Odjel za odgoj i obrazovanje Srednjoameričke unije

 <<    >>