Back to top

Sabbath Bible Lessons

Pouke iz knjige proroka Izaije (II)

 <<    >> 
  Subota, 5. studenog 2016.

Dar prve subote u mjesecu literaturu u misijskim poljima

U 21. stoljeću kada internet, e-knjige (elektronske knjige) i druge vrste medija predstavljaju moderan način da se širi poruka evanđelja, još uvijek postoji jedinstvena i raznovrsna metoda predstavljanja koju nijedna druga vrsta medija ne može zamijeniti: tiskane stranice jedna su od najefikasnijih metoda da evanđelje dopre do najudaljenijih mjesta na zemlji – bez upotrebe električne energije. Na ovaj način dobra vijest može prodrijeti u bivše komunističke, ateističke i islamske države, i može se širiti osobnim kontaktom. Gospodnja sluškinja kaže: „Neka publikacije koje sadrže biblijsku istinu budu rasute poput jesenjeg lišća” (In Heavenly Places, str. 323). „Naše publikacije treba izdavati na mnogim jezicima i na taj način prodirati svuda. Vijest Trećeg anđela treba objavljivati i pomoću knjiga i preko živih učitelja. Probudite se vi koji vjerujete u istinu za ovo vrijeme. Sada je vaša dužnost da priložite sve što možete kako biste onima koji su dobro upućeni u istinu omogućili da je objave i drugima.” (Svjedočanstva, sv. 9, str. 62).

„Javljajte, hvalite i govorite: spasi, Gospode, narod svoj, ostatak Izraelov” (Jeremija 31:7). Božji narod, ostatak Izraelov, treba objaviti dobru vijest o spasenju. I dok mi posjedujemo u mnogim zemljama poprilične zalihe Biblija, knjiga i letaka neophodnih za evangeliziranje, još uvijek postoji veliko mnoštvo širom svijeta koje nema tu prednost. Naša je dužnost i čast da podržimo dijeljenje literature u različitim područjima svijeta. Biblija je prevedena na mnoge jezike i dijalekte, pa ipak važne knjige poput „Put Kristu” i „Velika borba” nisu dostupne milijunima ljudi. Kako bi bilo da podijelimo subotnjoškolske lekcije onima koji danas tragaju za sadašnjom istinom?

Imajte na umu Pacifičke otoke i afričke zemlje kamo poruka reformacije još nije stigla. Imajmo na umu obećanje zapisano u Propovjednik 11:1, „Baci kruh svoj povrh vode: jer ćeš ga naći poslije mnogo godina.” Mi moramo širiti znanje o Božjoj Riječi prije nego što bude prekasno. Možda nećemo odmah vidjeti rezultate, ali nećemo dugo čekati prije nego što postanemo svjedoci velike žetve kada se kasna kiša izlije u potpunosti. Budimo mudri upravitelji koji čuvaju blago na nebu – ne na ovoj zemlji.

Mi smo zahvalni za sve što su naša braća, sestre i prijatelji širom svijeta učinili u prošlosti – ali sada su potrebe veće nego ikada ranije. Budimo stoga velikodušni u ovom djelu!

Izdavački odjel Generalne konferencije

 <<    >>