Back to top

Sabbath Bible Lessons

Pouke iz knjige proroka Izaije (II)

 <<    >> 
  Subota, 1. listopada 2016.

Dar prve subote za Vancouver, Kanada

Kanada je država smještena u sjevernom dijelu Sjeverne Amerike. Stanovništvo od 35 milijuna živi širom deset provincija i tri teritorija. Granice Kanade protežu se od Atlantika do Pacifika i sjeverno do Arktičkog Oceana, pokrivajući površinu od 9.98 milijuna kvadratnih kilometara (3.85 milijuna kvadratnih milja), čineći ju drugom zemljom u svijetu po ukupnoj površini i četvrtom po kopnenoj površini.

Britanska Kolumbija provincija je koja se nalazi na zapadnoj obali. Najveći grad je Vancouver, treći po veličini grad u Kanadi.

Kao i drugi dijelovi Britanske Kolumbije, tako se i Vancouver odlikuje slabom posjećenošću crkvama u odnosu na ostatak kontinenta; većina stanovništva ne smatra se religioznima. Religiozni profil ove provincije pokazuje da je 48.8% stanovništva bez pripadnosti nekoj vjerskoj zajednici, agnostici, ateisti i humanisti; 36.2% su pentakostalci, protestanti i katolici; 5.7% čine budisti, 2.8% Sikhi, 2.2% muslimani, 1.8% Židovi, i 1.4% Hindusi.

Vjerske slobode koje ova zemlja pruža uvelike olakšavaju napredovanje naše poruke. Zahvalni smo Bogu što je naša crkvena organizacija priznata od strane vlasti i službeno registrirana. Mi želimo da se svjetlost sadašnje istine održava i nastavi sjati u ovome mjestu.

Poslije evanđeoskog projekta 2012. godine u Vancouveru se kod mnogih duša pojavio interes, tako da su mnogi posjetitelji pohađali naše konferencije i programe. Od svibnja 2013. godine unajmljujemo luteransku crkvu gdje održavamo subotnja bogoslužja, nudimo satove proučavanja Biblije, kao i savjetovanje. Održavamo i zdravstvena predavanja, školu kuhanja i dijelimo vjersku te literaturu o zdravom načinu života.

Naša velika potreba je dom za bogoslužje i službeni prostor za centralu. To će također biti i središnja točka odakle će se širiti naša literatura. Cijene unajmljivanja prostora trenutno su visoke, a naša sredstva nedovoljna. Naša je iskrena molitva da Gospod utječe na vaša srca kad su u pitanju potrebe u Vancouveru, dijelu Njegovog velikog vinograda. Molimo vas da velikodušno priložite kad se bude prikupljao dobrovoljni prilog prve subote za ovu posebnu misiju, kako bi na slavu Bogu i u ovom dijelu Kanade bila podignuta crkva. Hvala vam i neka Gospod obilno blagoslovi svaki dar i onoga tko daruje.

Vaša braća i sestre iz Vancouvera

 <<    >>