Back to top

Sabbath Bible Lessons

ОПРАВДАЊЕ ВЕРОМ

 <<    >> 
  Субота, 2. децембар 2017.

Дар прве суботе за цркву у Непалу

Непал је држава у јужној Азији која броји 26,4 милиона становника. То је мултиетничка земља у којој је главни језик непалски. Главни и највећи град је Катманду. Савремени Непал је секуларна парламентарна република.

Иако је секуларна држава, у Непалу, чије се становништво састоји претежно од хиндуиста и будиста, преобраћење је забрањено. Међутим, силни Господ увек оставља отворена врата своме народу да изврши Његово дело.

Пре неколико година вест реформације стигла је до Непала. Истина се укоренила дубоко у овој земљи. Иако је то тако, знамо да непријатељ не спава. Он ходи унаоколо као ричући лав, да би преварио и изабране.

У овој земљи има неколико заинтересованих душа. Постоји једна нарочита група верника који су изашли из ХАЦ, и са њима смо проучавали историју цркве – тужне догађаје који су се одиграли током Првог светског рата. Милошћу Божјом, ово дело донело је сигурне резултате. Овде имамо три групе верника које марљиво проучавају садашњу истину док раде мисионско дело у овој земљи – али то је заиста тешко овде где је преобраћење забрањено.

„Ако је икада било време кад је требало да се подносе жртве, то је сада. Они који располажу средствима треба да схвате да је време кад треба да иста искористе за Бога. Немојте дозволити да се новац троши за нагомилавање олакшица тамо где је дело већ успостављено. Не зидајте зграду за зградом тамо где су већ сконцентрисана многа средства. Користите новац да би установили центре у новим пољима. Тако ћете моћи привести душе које ће после и саме доприносити ширењу дела.

„Мислите на наше мисије у страним земљама. Неке од њих се боре за опстанак и не располажу чак ни најоскуднијим олакшицама. Уместо нагомилавања олакшица тамо где их већ има у изобиљу, изграђујте дело у тим напуштеним пољима.“ – ВИ Сведочанство, 279.

Наша је наусрднија молба драгој браћи близу и далеко да помогну у набавци земље, и даље, у изградњи цркве у Непалу за новоформирану групу.

Нека Бог благослови све оне који од срца пружају своје руке у подршци овој мисији. Амин.

Ваша браћа и сестре из Непала

 <<    >>