Back to top

Sabbath Bible Lessons

ОПРАВДАЊЕ ВЕРОМ

 <<    >> 

Предговор

Пре 500 година, монах по имену Мартин Лутер издао је 95 теза, и тиме најавио велико протестантско пробуђење и започео покрет реформације у црквама свог времена. Он је довео у питање многе тачке веровања и праксе које су толико дуго година биле држане, а Христа Спаситеља истакао је у први план хришћанске вере. Лутер је започео покрет који је многе навео да проучавају Писмо. Данас многи хришћани имају различита мишљења и дискусије о Христу и Његовом животу на земљи. Док многи расправљају о томе шта је Христова праведност, Бог данас тражи људе који ће својим свакодневним животом свету показати Његову праведност.

„Није довољно износити само аргументе у одбрану истине. Најупечатљивији доказ о њеној вредности види се у побожном животу њених поборника, без тога и најубедљивије излагање неће имати тежину преломног утицаја на слушаоце; јер се наша снага налази у повезаности са Богом посредством Светог Духа.“ – Тхе Ревиеw анд Хералд, Марцх 20, 1888.

„Обезбеђена су изобилна средства да сви они који желе да живе побожним животом могу добити благодат и снагу кроз Исуса, нашег божанског Искупитеља... Божје слуге треба да црпе мир и снагу из извора њихове снаге, и чинећи тако, наћи ће живот пун среће и мира... Цело биће мора бити посвећено Богу, јер наш драгоцени Спаситељ никада не прихвата подељено срце. Наше склоности и жеље морају бити под контролом Духа Божјег, и тада ћемо бити оснажени за добру борбу вере.“ – Тхат И Маy Кноw Хим, 92.

„(Христос) је рекао преко уста свог љубљеног ученика: 'Ево ћу доћи скоро!' Јован одговара: 'Да, дођи, Господе Исусе!' Исус је ове речи изговорио да би опоменуо и охрабрио свој народ, па, зашто их не бисмо послушали? Господ је напоменуо да ће верне слуге бити будне и да ће Га чекати.“ – Рефлецтинг Цхрист, 258.

Наша је усрдна молитва Богу да, док будемо проучавали лекције за ово тромесечје, следимо вођство Његовог Духа и Христова праведност постане и наша. Када се будемо потпуно предали Божјем вођству, Он ће нас искористити као своја оруђа да људима око нас ширимо дивне вести о Христу, нашем личном Спаситељу, и тиме убрзамо Његов долазак. Доживимо дубље искуство, вратимо се Господу целим срцем, признајмо своје недостатке, задобијмо уверење да су нам греси опроштени и дозволимо Му да нас очисти, како би Његова праведност могла постати наша.

Одсек Генералне Конференције за Суботну школу

 <<    >>