Back to top

Sabbath Bible Lessons

Lutanje kroz pustinju (1)

 <<    >> 
  Subota, 4. siječnja 2020.

Dar prve subote za sjedište Amazonskog polja (ARAM) u Brazilu

Amazonas i Roraima su dvije savezne države na sjeveru Brazila koje karakterizira mnogo zanimljivosti. Površina Roraime iznosi oko 230.000 km2, i ona je najrjeđe naseljena država u Brazilu, sa 2,25 stanovnika po km2. Njen glavni grad, Boa Vista, jedini je brazilski glavni grad koji se u cijelosti nalazi na sjevernoj hemisferi. Ekonomija države uvelike ovisi o komercijalnim dobrima i uslužnim djelatnostima. U ovoj regiji turizam se brzo razvija, ponajviše zbog izuzetne planine Roraima.

Amazonas je velika država, površine 1.600.000 km2. U njoj živi približno 4 milijuna stanovnika, od kojih 80% živi u gradskim naseljima. Njen glavni grad, Manaus, najmnogoljudniji je grad sjevernog Brazila, sa otprilike 1,8 milijuna stanovnika. Kroz ovu državu prolazi rijeka Amazona, koja je poznata kao prva rijeka na svijetu po količini vode.

Evanđelje je u ovu oblast došlo 70-ih godina prošlog stoljeća, kada je grupa kolportera došla u Manaus. Djelo započeto u toj regiji razvilo se u Roraimi i Amazonasu kao polje (ARAM) koje ima 200 članova. Veliki dio ove braće izdržava se od obiteljskih farmi i nemaju mnogo financijskih sredstava. Njihov najlakši način prijevoza su kanui, čamci i brodovi – metode koje su rizične, skupe te koje oduzimaju dosta vremena. Putovanje u središte zemlje mora se obaviti zračnim putem. Sve ovo doprinosi osjećaju izoliranosti.

Polje ARAM je osnovano tek nedavno, i njegovo sjedište uspostavljeno je u crkvi u Manausu – u zgradi koja je sagrađena prije više od četiri desetljeća. Zbog toga je potrebno zgradu hitno obnoviti. Neophodne su nove kupaonice, prostorije za djecu i razrede za mlade, kuhinja, blagovaonica i nova propovjednička kuća. Uredi će morati biti prilagođeni postojećoj infrastrukturi.

Ovaj poduhvat je potrebno izvesti što prije, a naša sredstva su mala, te se obraćamo našoj braći sa ovom molbom. Ako ste danas voljni velikodušno pomoći, Gospod će vas izobilno nagraditi.

Vaša braća i sestre iz polja ARAM u Sjevernoj brazilskoj uniji

 <<    >>