Back to top

Sabbath Bible Lessons

Lutanje kroz pustinju (2)

 <<    >> 
  Subota, 4. travnja 2020.

Dar prve subote za crkvu i sjedište u Johannesburgu

Johannesburg je trgovačko središte Republike Južne Afrike i poveznica Afrike s ostatkom svijeta. Od 56 milijuna ljudi u Republici Južnoj Africi deset milijuna živi u Johannesburgu. Južna Afrika i dalje uživa vjersku slobodu jer je ona sadržana u ustavu države. Kršćanstvo je dominantna religija u Južnoj Africi, od kojih većina pripada rimokatoličkoj crkvi nakon koje dolaze mnogo brojne karizmatske kršćanske crkve. Osim kršćanstva, afričko autohtono domorodačko štovanje je veoma rašireno te ga slijedi islam i židovstvo.

Poruka Reformacije je došla u Johannesburg 1944. kad su dva brata iz Zimbabvea posjetili Južnu Afriku. Od tad se poruka raširila diljem Južne Afrike i zahvatila susjedne države popust Lesota i Svazija. Rad ovdje je organiziran pod Južnoafričkim poljem sa sjedištem u Johannesburgu. Međutim, zbog visokih cijena zemljišta u Johannesburgu, polje nije bilo u stanju posjedovati zemljište već radi u iznajmljenom uredu od 36 m2. Nadalje, većina naših crkava u Johannesburgu nemaju vlastiti molitveni dom već iznajmljuju zgrade od drugih crkava ili koriste državne škole za službu subotom.

Prije nekoliko godina, milošću Božjom, kupili smo zemljište od 2 hektara s postojećom kućom, financirano kroz donacije članova iz Južne Afrike. Zemljište se nalazi 10 km od centra Johannesburga. Postojeća kuća je stara i treba obnavljanje. Plan za izgradnju se sastoji od trajnog sjedišta, dvorane za službu te u budućnosti škole sa spavaonicama. Ispunjenje ovog projekta zahtjeva značajne financijske troškove tijekom nekoliko godina. Sva naša sredstva su iskorištena kako bi se zemljište kupilo i zato pozivamo vas, našu braću i sestre širom svijeta, da nam pomognete u ostvarivanju ovog projekta.

Molimo se da Bog obilno blagoslovi vas i vaše velikodušne darove za ovaj projekt i zahvaljujemo svim srcima na pomoći koju će vaš dar donijeti za napredak Božjeg djela u Južnoj Africi.

Vaša braća i sestre iz Južnoafričkog polja

 <<    >>